Kezdő lap » EBSCO adatbázis
 
Közelítő szellemi tízpróba >>>
Online változat >>>

EBSCO adatbázis

 

Az EISZ Nemzeti Program keretében az EBSCO Publishing-gel, a világ egyik legnagyobb folyóiratcikk-adatbázis előállítójával és forgalmazójával kötött országos felhasználói szerződés keretében az olvasók közel 8000 nemzetközi, nagyobb részben tudományos kiadók, angol nyelvű folyóirataihoz férhetnek hozzá.
Beiratkozott olvasóink a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében ingyenesen használhatják az adatbázisokat, amelyekből mentésre, nyomtatásra és a cikkek e-mail címre küldésére is van lehetőség.
A keresőfelület több nyelven, így magyarul is letölthető.

 

Az elérhető adatbázisok: http://search.ebscohost.com

Academic Search Complete

Az Academic Search Complete a világ értékesebb és legátfogóbb teljes szövegű multidiszciplináris tudományos adatbázisa, több mint 8500 teljes szövegű periodikát, köztük több mint 7300 lektorált folyóiratot tartalmaz. A teljes szövegű tartalmon felül ez az adatbázis több mint 12 500 folyóirat, valamint összesen több mint 13 200 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók, konferencia-előadások stb. indexelését és kivonatait kínálja. Az adatbázis 1887-ig visszamenően tartalmaz PDF-es tartalmakat, a teljes szövegű anyagok többsége natív (kereshető) PDF-formátumú. Kereshető hivatkozott referenciák állnak rendelkezésre több mint 1400 lektorált folyóirathoz.

Business Source Premier

A Business Source Premier: Government Edition az üzleti iparág leggyakrabban használt kutatói adatbázisa, amely több mint 2300 folyóirat teljes szövegű változatát tartalmazza, beleértve több mint 1100 lektorált kiadvány teljes szövegét. Az adatbázis 1886-ig visszamenőleg tartalmaz teljes szövegű anyagokat, és 1998-ig visszamenőleg tartalmaz kereshető hivatkozott referenciákat. A Business Source Premier élen jár a többi versenytárssal szemben az összes üzleti tudományágat lefedő teljes szövegű tartalmat tekintve, amely magában foglalja a marketing, a menedzsment, a vezetői információs rendszerek (MIS), a termelésirányítási információs rendszerek (POM), a számvitel, a pénzügy és a közgazdaságtan területeit. Az adatbázis naponta frissül az EBSCOhost keresőrendszeren keresztül.

ERIC

Az ERIC (Educational Resource Information Center) oktatáshoz szükséges kötetekhez és erőforrásokhoz nyújt hozzáférést. Az adatbázis több mint 1,3 millió rekordot tartalmaz, és hozzáférést biztosít a Current Index of Journals in Education és Resources in Education Index adatbázisokban lévő folyóiratok tartalmához is.

Health Source: Nursing/Academic Edition

Az adatbázis közel 550 teljes szövegű tudományos folyóiratot tartalmaz, számos orvosi területről. A Health Source: Nursing/Academic Edition magában foglalja az AHFS Consumer Medication Information adatbázist is, amely a több mint 4700 márkanevet tartalmazó 1300 generikus gyógyszer betegtájékoztató anyagát öleli fel.

MEDLINE

A MEDLINE adatbázis szakmailag irányadó orvosi információt szolgáltat az orvostudomány, a beteggondozás, a fogászat, az állatorvostan, az egészséggondozási rendszer, a preklinikai tudományok és sok más orvostudományi ág területéről. A National Library of Medicine által létrehozott MEDLINE adatbázis a MeSH (Medical Subject Headings – orvosi tárgyszórendszer) indexelését használja a fa, fa hierarchia, tárgyszó és fogalomkifejtés lehetőségekkel történő kereséshez a több mint 5400 kurrens orvosbiológiai folyóirat hivatkozásai között.

Health Source - Consumer Edition

Ez az adatbázis a világ könyvtárai számára hozzáférhető leggazdagabb fogyasztói egészségügyi tájékoztatási gyűjtemény, amely olyan területeket ölel fel, mint az orvostudományok, a táplálkozástudomány, a gyermekgondozás, a sportgyógyászat és az általános közegészségügy. A Health Source: Consumer Edition több mint 80 teljes szövegű, fogyasztói egészségügyi magazint tartalmaz.

Newspaper Source Plus

A Newspaper Source Plus több mint 860 teljes szövegű újságot tartalmaz, ami több mint 35 millió teljes szövegű cikket jelent. Ráadásul az adatbázisban megtalálható 857 000 televíziós és rádiós hír leirata is.

GreenFILE

A GreenFILE kutatásokkal alátámasztott információval szolgál, amely lefedi az ember környezetre gyakorolt hatásának minden vonatkozását. A gyűjtemény tudományos, igazgatási és közérdeklődésre számot tartó anyagokat foglal magában, és többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörében kereshetők benne anyagok. Az adatbázis több mint 384 000 rekord indexelését és referátumait tartalmazza, valamint szabad hozzáférést biztosít több mint 4700 rekord teljes szövegéhez.

Regional Business News

Ez az adatbázis regionális üzleti kiadványok teljes szövegét tartalmazza. A Regional Business News az Egyesült Államok több mint 80 világvárosi és vidéki regionális üzleti kiadványát foglalja magában. A teljes címlista ide kattintva érhető el. További információkat ide kattintva találhat.

Library, Information Science & Technology Abstracts

A Library, Information Science & Technology Abstracts with Full Text több mint 560 alapvető folyóiratot, több mint 50 elsőrendű folyóiratot és 125 válogatott folyóiratot indexel, valamint könyveket, kutatási beszámolókat és előadásanyagokat. Az adatbázisban többek között a könyvtárosság, az osztályozás, a katalogizálás, a bibliometria, az online információ-visszakeresés és az információkezeléssel kapcsolatos témakörök találhatók meg. A gyűjtemény terjedelme az 1960-as évek közepéig nyúlik vissza.

MasterFILE Premier

A kifejezetten a nyilvános könyvtárak számára készült, több tudományágat átfogó adatbázis több mint 1700 periodikum teljes szövegű változatát foglalja magában 1975-től kezdődően. Amellett, hogy a MasterFILE Premier az általános érdeklődés gyakorlatilag minden területét felöleli, tartalmazza továbbá közel 500 kézikönyv teljes szövegű változatát, 164 400 eredeti forrásdokumentumot, valamint 592 ezer fotó, térkép és zászló képgyűjteményét. Az adatbázis naponta frissül az EBSCOhost keresőrendszeren keresztül.

Newswires

Az EBSCO's Newswires adatbázisa folyamatosan közel valós idejű hozzáférést biztosít a világ vezető híreihez az Associated Press, az United Press International, a PR Newswire, a Xinhua, a CNN Wire és a Business Wire hírügynökségeken keresztül. Ezt a tartalmat az EBSCO monitorozza, és a releváns eredmények akkor jelennek meg, amikor a felhasználók kereséseket indítanak az EBSCOhost rendszerben. A gyűjteménynek része az AP Financial News, az AP Top News, az AP WorldStream, az AP U.S. Politics & Government, az AP 50 State Reports, az UPI Security Industry, az UPI Emerging Threats, az UPI Business, az UPI Entertainment, az UPI Sports, az UPI Top News, az Arabia 2000 és további híroldalak is. A végfelhasználók azonnal hozzáférhetnek a webes tartalmak teljes szövegéhez, ha követik a rekordban elhelyezett hivatkozást. Az EBSCO Newswires teljes szövegének indexét az EBSCO egy 30 napig élő archívumba helyezi el, így a felhasználók az érdeklődésüknek megfelelő hírek között 30 napra visszamenőleg kereshetnek.

Web News

Az EBSCO's Web News adatbázisa közel valós idejű hozzáférést biztosít a világ több ezer vezető hírforrásához. A gyűjtemény több mint 14 000 hírforrást tartalmaz üzleti és általános témákban. A végfelhasználók közvetlenül is hozzáférhetnek a webes tartalmak teljes szövegéhez, ha követik a rekordban elhelyezett hivatkozást.

AHFS Consumer Medication Information

Az AHFS Consumer Medication Information egy megbízható és elismert forrás betegek számára a gyógyszerekről. Elérhető angol és spanyol nyelven is. Kiadója az American Society of Health-System Pharmacists. Az AHFS több mint ezer gyógyszerinformációs monográfiát tartalmaz, amelyek köznapi nyelvezeten íródtak. Elnyerte a Top Ten Award díjat a Department of Health and Human Services által meghirdetett National Consumer Education Materials Contest versenyen. A tartalom havonta frissül.


 

További elérhető adatbázisok:

European Views of the Americas: 1493-1750

Európai szerzők írásai Amerikáról 1750-ig. http://www.europeanamericana.com
 
Teacher Reference Center (TRC)
Pedagógia témakörben megjelent írások adatbázisa. http://www.TeacherReference.com

Eseménynaptár

2024 Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
  • Nincs esemény!

Évfordulók

Fejér megyei személyiségek
2016 
 
 

Hírlevél

Név:
E-mail cím: